Tilbage

Nu tilbyder vi behandling online

Et nyt online behandlingstilbud skal gøre hverdagen nemmere for de, der søger behandling for overforbrug af alkohol

Østergade 65. Det har hidtil været adressen, man skulle notere, når talen falder på alkoholbehandling i Tønder Kommune.

Det er det sådan set stadigvæk, men nu bliver behandlingstilbuddene udvidet til ikke kun at foregå på selve Rådgivningscenteret i Tønder.

Nu får de, der søger hjælp til behandling af et overforbrug af alkohol, også tilbud om, at dele af behandlingen kan foregå online.

Mere fleksibelt behandlingstilbud

Hos Rådgivningscenteret i Østergade er vi glade for nu også at kunne tilbyde online behandling:

Vi oplever desværre, at det kan vær svært at få en travl hverdag til at hænge sammen med alkoholbehandling. Det nye tilbud vil give de, der søger behandling, mere fleksibilitet i deres behandlingstilbud, så det bliver nemmere at få både arbejde, fritid og behandling til at gå op, fortæller Ina Lorensen Kier, der er daglig leder af Rådgivningscenteret.

Selve behandlingstilbuddet starter som man kender det med indledende samtaler med en behandler på Rådgivningscenteret i Tønder, men efter en til tre indledende samtaler får man mulighed for online behandling, hvis man ønsker det.

Sammen med behandleren laver man derefter en plan for, hvordan man gerne vil have behandlingsforløbet til at foregå. Det kan være i form af en blanding mellem online opgaver med feedback og fysiske samtaler eller også ren online behandling med opfølgningssamtaler ved behov. Man kan altid justere planen undervejs, fortæller Ina Lorenzen Kier.

Herefter får man adgang til en online platform, hvor man sikkert kan arbejde med opgaver i forhold til behandling, når det passer en bedst. Behandleren giver løbende tilbagemeldinger via platformen.

Erfaringer skal bruges til forskningsprojekt

Erfaringer fra det nye tilbud skal bruges i forbindelse med et forskningsprojekt ved Syddansk Universitet. Derfor får alle, der benytter sig af tilbuddet, mulighed for at svare på et spørgeskema i starten af deres behandlingsforløb og igen efter seks måneders behandling.

Erfaringerne bruges til at undersøge effekten af online behandling.

Vil man vide om tilbuddet, er man velkommen til at ringe til os på 74 92 88 06.

Du kan også læse mere om BlendA under menuen Alkohol.